27.7.12

Kaitaan Kuvis

Tussi - akryyliväri -työ
Heipparallaa!
Nyt luvassa postaus Kaitaan kuvataidelinjasta, kun sitä on nytten sitten pyydetty! Tässä höpötystä, jonka otin koulun kotisivuilta. Mukana myös minun tekemiä töitä.


Valintakoe
Kaitaan lukion kuvataidelinjalle valitaan vuosittain 25 opiskelijaa. Kuvataidelinjalle yhteishaussa hakevat kutsutaan kirjeellä valintakokeeseen, joka järjestetään Kaitaan lukion kuvataidetiloissa. Kirjeessä on tarkemmat ohjeet mukaan otettavista välineistä.
Valintaan vaikuttavat valintakokeessa saatu pistemäärä (enintään 10 pistettä) ja peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvo (enintään 10 pistettä). Valintakoe koostuu kolmesta tehtävästä. Kokeessa arvioidaan värien ja mielikuvituksen käyttöä, sommittelu- ja piirustustaitoa sekä kolmiulotteista hahmottamiskykyä.

Opinnot

Kuvataidelinjalla opiskeleva opiskelija suorittaa 47/51 pakollista lukiokurssia. Kuvataidelinjan opintoihin kuuluu 8 kuvataiteen peruskurssia sekä päättötyö. Lisäksi opiskelija voi valita syventäviä ja soveltavia kuvataidekursseja kaikille yhteisesti tarjottavista koulukohtaisista kuvataidekursseista sekä kuvataiteeseen liittyviä kursseja muista oppiaineista. Kuvataidelinjalaiset opiskelevat ensimmäiset kuvataidekurssit omana ryhmänä. Opetukseen sisältyy luokkatyöskentelyn lisäksi museo-ja näyttelykäyntejä, oppilastöiden näyttelyjä sekä koulun ulkopuolisten tahojen kanssa yhteistyössä toteutettavia projekteja.
Pastissi Suoomen taiteesta

Kuvataiteen lukiodiplomi

Kuvataidediplomin voi tehdä suoritettuaan 4 kuvataiteen kurssia. Diplomikurssilla tehdään valtakunnallisten ohjeiden ja tehtävänantojen mukainen opinnäytetyö. Tämän vuotisiin tehtävävaihtoehtoihin, edellisten vuosien tehtäviin ja diplomin suoritusohjeisiin voi tutustua osoitteessa www.edu.fi/lukiokoulutus/lukiodiplomit.


Syyslukukauden alussa järjestetään infotilaisuus. Työ koostuu taiteellisesta tuotoksesta ja omaa työprosessia kuvaavasta ja arvioivasta portfoliosta. Työn arvioivat ohjaava opettaja ja ulkopuolinen arvioija. Kurssi arvioidaan arvosanoilla 1-5 ja sen suorittamisesta saa valtakunnallisen lukiodiplomitodistuksen. Päättötodistuksessa kurssi arvioidaan suoritusmerkinnällä.
Öljymaalaus

Siinä sitä tekstiä olikin, ihme jos jaksaa lukea. Joka tapauksessa kehtaan vielä kertoa oman mielipieeni kaitaan kuvataidelinjasta.
Nyt syksyllä olen menossa kolmannelle vuosikurssille, eli ensi keväänä olisi tarkotus toteuttaa päättötyö. Saa nähdä mitä aiheita tulee. Yleensä aiheet ovat olleet melkosen avoimia, joten eiköhän se onnistu. Myös kuvataiteen kursseilla tehtävänannot ovat laajoja, joten valinnan varaa on runsaasti. Se kursseissa onkin mukavaa, kun mikään työ ei ole ns. tehty väärin. Taide on katsojan silmässä, kuten kauneuskin!
Valokuvapari (valokuvauskurssi)
Myös ilmapiiri kuvataidelinjalla on mukava, olen viihtynyt tosi hyvin.
Jos jotain jäi uupumaan, saa tietenkin kysäistä!
Mukavaa Loppukesää!

6 kommenttia:

 1. Esittääkö toi pastissi Hugo Simbergin Kuoleman puutarhaa? On muuten yks mun lempitaiteilijoista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin arvattu, tosiaan juuuuri siitä tehty oma versio! :D

   Poista
 2. miten kuviksen 'koeviikko'? Onko opettajat mukavia?
  Ootko sä muuten tutori, kaveri kai joskus mainitsi ninan tutorina :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koeviikolla ei ole "virallista" koetta, josta numero annetaan. Kurssin numero tulee työn lopputuloksesta (joka arvioidaan koepäivänä). Ja opettajat.. no kaikilla on omat mielipiteet. Henk. koht. itse tulen kyllä toimeen opettajien kanssa. Harmi, ettei opettajilla ole aikaa keskittyä kunnolla avun pyyntöihin.
   En ole tutori, eikä TIETÄÄKSENI ole muita Ninoja Kaitaalla (tästä en siis one 100 % varma). Haha hassua ;D

   Poista
 3. jejee tätä oon oottanut! Mitä kaikkia päiviä ykkösillä on, potkut + mitä ihmettä tehään hvitorpassa? Onko se joku leiri vai mikä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aluksi on sellasia perus tutustumisleikkejä luokassa ja kouluun tutustumista :D ja se Vhittorp, sinne ykköset lähetetään päiväks, siellä ne tutustumisleikit jatkuu. Myös sellasta yleistä pälinää käydään läpi. Mun mielestä oli ihan mukava päivä :)

   Poista